Potiron stijgt twee jaar na elkaar

Potiron stijgt twee jaar na elkaar

Dirk Ver Heyen is trots op de extra punten.pkk Foto: © Paul Keyenberg

KASTERLEE - Chef Dirk Ver Heyen (41) van restaurant Potiron ziet zijn zaak voor het tweede opeenvolgende jaar stijgen op de lijst van Gault-Millau. Zijn zaak krijgt 15 punten.

'Ik ben patissier van opleiding maar heb me door ervaring steeds verder bekwaamd', zegt Ver Heyen. Samen met echtgenote Sophie Fleerackers opende hij in 1999 'Potiron' (Frans voor pompoen) als bistro met kleine hapjes. Snel groeide de zaak uit tot een gerenommeerd restaurant. Verleden jaar steeg de waardering door Gault-Millau van 13 naar 14, dit jaar gaat 'Potiron' nog een trapje hoger.

'Het is belangrijk dat wij hier met een heel hecht en gedreven team werken, én met plezier', legt Ver Heyen uit. 'Elk personeelslid krijgt de kans zijn/haar capaciteiten te ontwikkelen. Opmerkingen van klanten worden ter harte genomen om steeds te blijven groeien en evolueren'.

Potiron serveert de Franse keuken met een moderne toets. 'Voordeel is dat wij alle ingrediënten uit onze eigen tuin halen. Wij beschikken over anderhalve hectare groenten- en kruidentuinen. Ik sta in de keuken voortdurend te ruiken, te proeven, hardop te denken. Zo worden nieuwe gerechten geboren. Mijn personeel heeft maar een half woord nodig om mij te begrijpen en te volgen. Op die manier ontstaat een heel gevarieerde kaart, van een bord Kastelse pompoensoep over een steak met handgesneden frietjes tot ganzenlever en kreeft'.

Dirk liet Nederlandse specialisten een speciale rookkast maken om in zijn eigen schouw zalm en paling te roken. De chef maakt van zijn opleiding als patissier dankbaar gebruik om alle patisserie en roomijs op de kaart zelf te maken. En dankzij die grote tuin kan 'Potiron' eveneens een uitgebreid vegetarisch aanbod serveren.

www.potiron.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio