InVINcible is beste brasserie

InVINcible is beste brasserie

Chef Nicolas Van Caasbroeck (30, links) en patron Kenny Burssens (30) runnen de beste brasserie.mas Foto: © Matthias Adriaensen

ANTWERPEN - Wijnrestaurant 'InVINcible', dat anderhalf jaar geleden van het Zuid verhuisde naar het historisch centrum, is door GaultMillau uitgeroepen tot 'brasserie van het jaar'.

Die onderscheiding komt er amper een week nadat de zaak van Kenny en Wendy Burssens (beiden 30) door Michelin werd bedacht met een Bib Gourmand, een onderscheiding die wordt gegeven aan eetgelegenheden die tegen democratische prijzen kwalitatieve maaltijden serveren.

'Onze sterkte is dat we creatief omspringen met 'vergeten' gerechtjes', legt chef-kok Nicolas Van Caasbroeck uit. Die strategie valt duidelijk in de smaak. 'In de GaultMillau staat te lezen dat de recensent bij ons een pladijs met tartaarsaus heeft gegeten. Dat is het typevoorbeeld van een degelijke maaltijd zonder franjes', aldus Van Caasbroeck.

Naast de titel van beste brasserie ging Invincible' er ook een puntje op vooruit. Met 14/20 scoren ze dit jaar zelfs een onderscheiding. 'Brasseries zijn heel hard aan het opkomen', zegt zaakvoerder Kenny Burssens. Daarbij lijkt vooral hun toegankelijk karakter een grote troef. 'Sterrenchefs zeggen me dat ze jaloers zijn op ons. Wij kunnen immers ongedwongen ons ding doen.'

Dat deze onderscheidingen binnenkort misschien nog worden aangevuld met een Michelin-ster, wil Burssens niet geweten hebben. 'Daar zijn we het type zaak niet voor. Bovendien hebben we al genoeg gekregen', besluit hij bescheiden.

www.restaurantinvincible.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio