Uitreiking vindt plaats tijdens Nacht van de Gastronomie in november

Restaurant 't Scheperken krijgt nominatie voor Zilveren Lepel

Chef-kok Lieve De Herdt en Mark Athonus kregen de oorkonde van Martin Nauwelaerts. Foto: Kristof Lauwers

WILLEBROEK - Restaurant 't Scheperken aan de Broekstraat in Blaasveld is genomineerd voor de Zilveren Lepel, die in november dit jaar uitgereikt wordt. Chef-kok Lieve De Herdt van 't Scheperken is blij verrast met de mooie erkenning voor haar restaurant.

Het idee voor de Zilveren Lepel groeide in 2007, in de schoot van een Antwerpse businessclub. 'De naam restaurant zou eigenlijk beschermd moeten worden', argumenteert initiatiefnemer Martin Nauwelaerts.

'Er zijn steeds meer eetcafés, brasseries en tavernes, maar steeds minder échte restaurants, waar je uitgebreid en lekker kan tafelen omdat je iets te vieren hebt.' Sinds 2007 kregen, overal in Vlaanderen, al 94 restaurants de begeerde nominatie voor de Zilveren Lepel. En sinds vorig jaar kregen ook enkele restaurants in Zeeuws-Vlaanderen al een nominatie voor de Zilveren Lepel.

Onder meer restaurant Cuistot in Lier, 't Witte Goud in Leest en eind april nog restaurant 't Wit Huys in Nijlen werden al genomineerd. Gisteren kreeg ook Lieve De Herdt, chef-kok van restaurant 't Scheperken in Blaasveld, de oorkonde en nominatie voor de Zilveren Lepel. 'We zijn verrast maar heel blij met deze mooie erkenning', vertellen chef-kok Lieve De Herdt en haar verloofde Mark Anthonus, die als kelner in de zaal van 't Scheperken werkt. 'We serveren de Frans-Belgische keuken en baten 't Scheperken nu bijna vijf jaar, sinds september 2007, uit. Al werd het restaurant al 31 jaar geleden, in 1981, geopend door Frederik Vercauteren.

Koning Arthur

'We bakenden twaalf Vlaamse regio's af, waar telkens ook twaalf restaurants genomineerd worden. In totaal zullen dus 144 restaurants genomineerd worden. Dat idee gaat terug tot de Ronde Tafel van Koning Arthur. Vanaf juni kan wie al in de genomineerde restaurants tafelde, via een website stemmen om de winnaar van de Zilveren Lepel aan te duiden.

'We reiken een Zilveren Lepel uit. Want wie goud krijgt, is aan de top en kan zich niet meer verbeteren. De selecties gebeuren anoniem. Er wordt gelet op de verhouding tussen prijs en kwaliteit, de bediening, de netheid en de aangename sfeer in het restaurant. Belangrijk is ook dat de eigenaar zelf in het restaurant werkt', legt Martin Nauwelaerts nog uit.

Ook burgemeester Marc De Laet (SP.A) kreeg een oorkonde voor Willebroek, als ambassadeur-gemeente van de betere gastronomie. De uitreiking van de Zilveren Lepel gebeurt in november, tijdens de Nacht van de Gastronomie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio