ATLETIEK PK INDOOR GENT

Hanne Van Hessche haalt meteen EK-limiet

Hanne Van Hessche haalt meteen EK-limiet

Hanne Van Hessche pn Foto: © Peter De Voecht

GENT/OUDENAARDE - Hanne Van Hessche heeft het hoogspringseizoen sterk ingezet. De atlete van ASV Oudenaarde pakte met 1,84 meter naast de provinciale titel meteen ook de limiet voor het EK beloften deze zomer in Ostrava.

Hanne Van Hessche zette op het PK het seizoen gewoontegetrouw sterk in.

'Vorig jaar haalde ik de limiet voor het WK in Canada. Nu is mijn sprong van 1,84 meter meteen goed voor het EK voor beloften.'

De atlete van ASV Oudenaarde overschreed die hoogte bij haar derde poging.

'Ik kwam altijd goed aan de lat, maar daarna ging ik iets te snel liggen. Bij de derde sprong kon ik dat rechtzetten. Het is de bedoeling dit seizoen nog over 1,88 meter te wippen. De volgende gelegenheid kreeg ik over twee weken in het Duitse Wuppertal. Maar eerst moet er nog gestudeerd worden', aldus de eerstejaars studente orthopedagogie.

Voor Justien Grillet werd het bij de scholieren een dubbel succes. De atlete van Vlierzele Sportief won zowel de 60 meter (7.70) als de 200 meter (24.92), telkens in een persoonlijk record.

'Ik loop op 200 meter de limiet voor de EYOF, maar het zal nog een stuk sneller moeten omdat er slechts één atlete wordt geselecteerd. Omdat ik de voorbije drie maanden alleen maar basistraining deed, had ik die tijden nog niet direct verwacht.'

De andere spurttitels waren voor Imke Vervaet en Wendy Den Haeze, die het in de seniorenfinale van Lore Wostyn en Lindsy Cozyns haalde. Wostyn won daarna het verspringen, Cozijns de 200 meter.

Bij de mannen waren Benjamin De Vriendt, Brent De Witte en Vika Mag'yandongo de laureaten. Alan De Meulemeester was over 200 meter de snelste scholier.

Op de 800 meter snelde Mariska Parewyck zonder tegenstand naar 2.11.93.

'Dat smaakt naar meer', klonk het.

Aaron Botterman was met 1.57.22 de snelste scholier. Spannend was het in het polsstokspringen, waar bij de junioren Loes De Neve met 3,80 meter de titel pakte. Voor Steffi Dhont werd het met dezelfde hoogte zilver. Bij de jongens ging de juniorentitel naar Kevin Van Hauwermeiren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio