Ook derbytijd in de Vlaamse Competitie West

GISTEL/AARTRIJKE - Met ZVC De Putters Oostende-ZVC Carrewyn Gistel en ISC De Zwaan Aartrijke-RS Hoekske Aalter is het vandaag derbytijd in de Vlaamse Competitie West.

'Tegen De Putters zit er maar één ding op: ons ingraven en de schade zo veel mogelijk beperken', aldus Stijn Vanteghem van Carreweyn. 'Toch zullen we proberen om ze hun eerste competitienederlaag aan te smeren. De Putters trainen elke woensdag, terwijl daar bij ons geen sprake van is. Zij mikken op de promotie, wij zijn ruim tevreden met onze derde plek. Vanavond verliezen is dan ook geen ramp. Wij zullen wel voltallig aantreden, inclusief Vandenbrande en Lammertyn, maar maken volgens mij zeer weinig kans.'

'Uiteraard deed onze eerste winstmatch van vorige week veel deugd', geeft Christoph Depestel van De Zwaan mee. 'Eindelijk veegden we die rampzalige nul van het bord. RS Hoekske lijkt ook niet in té stevige schoenen te staan. Hopelijk halen we punten in ons thuisbastion, want zij kennen blijkbaar een aanvallend probleem. Hopelijk staat de trein nu op de rails. Iedereen is beschikbaar, dus gaan we vanavond opnieuw voor de volle pot.' (bl)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio