BK Beach Soccer doet binnenkort Vlaamse kust aan

KNOKKE-HEIST/KOKSIJDE/OOSTENDE/BREDENE - De Koninklijke Belgische Voetbalbond organiseert in samenwerking met marketingbureau Winwave het BK Beach Soccer 2008. Begin juni werd de aftrap gegeven in Antwerpen. Tijdens de zomervakanties zijn er manches in Knokke-Heist, Koksijde, Oostende en Bredene.

Per manche strijden twaalf teams voor de overwinning. Er worden via lottrekking drie groepen met vier ploegen samengesteld. Deze ploegen spelen tijdens de groepsfase elk drie wedstrijden. Een ploeg telt vijf spelers, een doelman en vier veldspelers. Het speelveld heeft een lengte van 37 meter en een breedte van 28 meter. Van 10 tot 13 juli strijkt de Beach Soccer Tour neer op het strand van Knokke-Heist. Op donderdag en vrijdag zijn er 'Youth Clinics', waar spelers tot 14 jaar hun voetbalkunsten kunnen testen op het zand. Ook de voetbalsterren van FC Nerd maken hun opwachting.

Na elke manche wordt een algemene ranking opgemaakt. Na vier manches worden de beste zes teams in de ranking geselecteerd om de finalemanche in Bredene te spelen. Het wordt het hoogtepunt van het BK Beach Soccer 2008. De manches en finales vinden plaats in Knokke-Heist (10 tot 13 juli), Koksijde (24 tot 27 juli), Oostende (31 juli tot 3 augustus) en Bredene (7 tot 10 augustus). (dl)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio