3DE KLASSE

Kenneth Vonck - VW Hamme ‘Nul houden wordt belangrijk'

HAMME - Vigor-Wuitens trekt vanavond (aftrap om 20 uur) naar Oudenaarde om er de vijftiende in de stand te bekampen. Hamme prijkt op de zevende stek met 26 punten, zeven meer dan Oudenaarde en op nauwelijks twee punten verwijderd van de vierde plaats.

Opmerkelijk is alvast dat de ploeg uit het zuiden van onze provincie in de voorbije zeventien wedstrijden maar liefst veertig tegendoelpunten moest incasseren, de ‘hoogste' score in derde A. Dat compenseren de geel-zwarten ruimschoots met hun 29 eigen goals, liefst vijf meer dan het aantal Hamse doelpunten. Oudenaarde beschikt dan ook over spelers met een rijke ervaring in eerste klasse, zoals Ode Thompson en Sandy Martens (ex-AA Gent en Beveren).

Na de 0-4 thuisnederlaag tegen Ieper op 7 november verloor Oudenaarde vijf keer op rij niet meer. Met de spraakmakende 2-5 zege op het veld van Ternat klom KSVO echt uit de degradatiezone, met alweer twee doelpunten van Martens. Afgaand op de statistieken van dit seizoen wordt het dus zaak voor Hamme om een gaatje te vinden in de meest gepasseerde defensie van de reeks, maar tegelijk uit te kijken voor de gevaarlijke Oudenaardse spitsen.

De Hamse doelman Kenneth Vonck wil alvast zijn netten schoon houden. ‘De nul houden wordt in Oudenaarde van zeer groot belang', weet de Bruggeling. ‘En dan maar hopen dat onze spitsen goed in stelling worden gebracht om zelf te scoren.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio