Erpe-Mere wil behoud van ‘scholierentreintje'

ERPE-MERE - De gemeenteraad keurde een motie goed voor het behoud van het pendeltreintje tussen Burst en Aalst. Dat treintje heet in de volksmond ‘scholierentreintje' omdat het sinds mensenheugenis gebruikt wordt door leerlingen uit de regio die in Aalst schoollopen.

‘Tot onze spijt heeft de spoorwegmaatschappij ook dit jaar besloten de trein niet te laten rijden in de vakantiemaanden', zegt burgemeester Hugo De Waele (CD&V). ‘Nochtans maken niet alleen scholieren maar ook werkpendelaars en winkelklanten voor Aalst gebruik van de trein.

Alhoewel de NMBS ontkent dat de toekomst van het treintje niet op de helling staat, zijn we er toch niet gerust in. Er zijn signalen dat het scholierentreintje zou worden afgeschaft wegens niet rendabel.'

In de motie aan de staatssecretaris voor Mobiliteit en aan het NMBS-bestuur stipt de gemeente ook het toekomstige belang aan van de treinverbinding.

In Mere en in Burst zijn langs de spoorlijn nieuwe woonwijken in ontwikkeling en die zullen het potentieel aan treinreizigers alleen maar doen groeien.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio