Drie sterrenrestaurants opnieuw gelauwerd

Waasland alweer culinair bekroond

Wouter Van Der Vieren.pvl Foto: © Paul Van Landeghem

BERLARE / BEVEREN-WAAS / TEMSE / SINT-NIKLAAS / WAASMUNSTER - De Michelin gids 2012 is uit. De drie Wase sterrenrestaurants, Clandestino, Herbert Robbrecht en Lijsterbes behouden hun ster en blijven werken om nog hogerop te raken.

Het Waasland staat reeds heel wat jaren met stip genoteerd op de culinaire landkaart. En dat gaat nog wel een tijdje door. Vorige week bevestigden de vaste waarden in de Gault&Millau en verrasten Herbert Robbrecht in Vrasene, 't korennaer in Nieuwkerken-Waas, De Ceder in Kruibeke en de Roosenberg in Waasmunster met een stijging van één punt in de gids. Gisteren was het dan de beurt aan de wereldvermaarde Guide Michelin om zijn toprestaurants op te voeren. De drie sterrenrestaurants in het Waasland behielden hun ster, en daar zijn de chefs heel blij mee.

Herbert Robbrecht - Vrasene

‘Na de bekroning van vorige week in de Gault&Millau (gestegen van 15 naar 16, nvdr) zijn wij weer enorm blij met het behoud van onze ster', zegt Chef Robbrecht. ‘Het is nu voor het achtste jaar op rij dat we onze ster behalen, en dat is een beloning voor het ganse team, dat zich dag na dag inzet om de klanten te laten genieten van een goede maaltijd in een gezellig kader. Ik blijf in elk geval verder gaan op de ingeslagen weg. Jaar na jaar hou ik meer en meer van mijn beroep, en ik heb nog geen seconde spijt gehad dat ik meedoe aan de sterrendans. Wij zijn alweer klaar om een jaar keihard te werken, op zoek naar een nog hogere quotering'.

De Lijsterbes - Berlare

Scoorde het hoogst in het Waasland in de Gault&Millau vorige week (17, nvdr) en behoudt ook zijn ster in de Michelin gids. ‘Dat is voor het twintigste jaar op rij', zegt topchef Geert Van Der Bruggen, ‘dat is samen met Restaurant 't truffeltje uit Dendermonde, waarschijnlijk het langst in de streek'. Ik blijf in elk geval werken voor die tweede ster, want vroeg of laat komt die er. Ik en mijn team geloven in de toekomst. De goede resultaten van onze collega's hier in de streek doen mij veel plezier. Hoe meer gereputeerde en bekroonde restaurants hoe beter. Daar profiteren we allemaal mee van'.

Clandestino - Temse

‘Ik ben blij met de ster, zegt Chef Wouter Van Der Vieren die vorige week 15 haalde in de Gault&Millau. ‘Na onze verhuis van Haasdonk naar Temse, vinden wij hier stilaan onze draai. Ik ben niet alleen blij met de ster, maar ook met de zeer positieve tekst in de gids. Dat bewijst dat het harde werk dat wij in de zaak steken, zijn vruchten afwerpt. Wij blijven werken voor die tweede ster, zoveel is zeker'.

www.nieuwsblad.be/michelin

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio