Elf dealers opgepakt en vijf aangehouden na huiszoekingen

Politie rolt in één maand drie drugsnetwerken op

Politie rolt in één maand drie drugsnetwerken op

De politie trof grote hoeveelheden drugs en wapens aan.odw Foto: odw

KORTRIJK/WEVELGEM/MENEN/GELUWE - De politie van de zone Grensleie pakte dinsdag bij twaalf gelijktijdige huiszoekingen elf mannen op. Dat gebeurde na maandenlang intensief speurwerk, waarbij de recherche erin slaagde een drugsnetwerk bloot te leggen. Het is de derde keer deze maand dat de politie het drugsmilieu een zware klap toebrengt.

In de vroege uurtjes vielen dinsdagmorgen agenten van de politiezone Grensleie gelijktijdig binnen op twaalf adressen in Menen, Wevelgem, Geluwe en Kortrijk. Ze kregen hulp van de federale politie. Maandenlang al was de recherche bezig de drugstrafiek in kaart te brengen. Hun actie was bijzonder succesvol.

Er werden grote hoeveelheden drugs gevonden: 450gram cocaïne van de beste kwaliteit, 600gram weed en 540gram hasj. De politie trof ook spierversterkende middelen en wapens aan. Onder meer een riotgun, een pistool met 500kogels, een stroomstootwapen en een uitschuifbare matrak.

'Verder vonden onze mensen ook nog eens T-shirts en badges met kentekens van de Franse politie', zegt politiewoordvoerder Stefaan Vannieuwenhuyse. Bij de huiszoekingen werd ook beslag gelegd op vier auto's waaronder twee Audi's. Die zijn allemaal in bewaring gegeven bij een garagehouder in Lauwe. De politie nam ten slotte ook 21.500euro cash mee.'

Over de identiteit van de aangehouden personen wordt niets gelost. Wel bevestigt Vannieuwenhuyse dat het over 'een forse klap voor de drugshandel in de regio' gaat. 'Het gaat niet om klein grut dat helemaal beneden de piramide staat. Het is bovendien al de derde keer in één maand dat er in Zuid-West-Vlaanderen een bende wordt opgerold.'

Hells Angels

De PZ Vlas arresteerde op 3 en 4april in de Zwevegemsestraat in Kortrijk zestien illegalen die zich hoofdzakelijk met drugs inlieten, en na een gezamenlijke actie van de politzones Riho, Gavers en Midow werden op 27maart negen verdachten aangehouden. Drie van hen zijn Hells Angels. Ze worden ook als de spilfiguren van het netwerk gezien.

Eén van de opgepakte Hells Angels is Mario S.(46) uit Kortemark, die lange tijd het hoofdkwartier van de motorbende in Eernegem uitbaatte. Begin maart werd de man al door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot vier jaar effectief voor drugshandel. De man was echter nog altijd op vrije voeten, want zijn advocaat Luc Arnou tekende beroep aan tegen de veroordeling.

Ook Hells Angel Jean-ClaudeD.M. uit Roeselare werd toen opgepakt. Het derde motorbendelid is KurtV. uit Moerkerke(Damme).

De vriendinnen van de drie zitten ook in de cel.

Nog niet gedaan

'Al de politiezones, ook die uit Oost-Vlaanderen, wisselen voortdurend gegevens met elkaar uit', zegt Stefaan Vannieuwenhuyse. 'Ik ben vooral blij dat dit opnieuw zoveel drugs zijn die niet terechtkomen in het uitgaansleven.'

Het Kortrijkse gerecht sluit niet uit dat er binnenkort nog aanhoudingen gebeuren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio