Cheikhou Kouyaté moet van de rechter naar Anderlecht

Cheikhou Kouyaté moet van de rechter naar Anderlecht

Cheikhou Kouyaté Foto: © FRANCOIS WALSCHAERTS

De rechtbank in kortgeding besliste formeel dat Anderlecht toestemming heeft op Cheikhou Kouyaté op te stellen in officiële matchen. Daarmee verplicht de rechter de Belgische voetbalbond om de vrije transfer van Kouyaté van Brussels naar Anderlecht goed te keuren. Bij het niet-respecteren van de beslissing moet de bond een dwangsom van 1000 euro per dag betalen. De Senegalese middenvelder traint één van de volgende dagen mee met Anderlecht.

Frutos traint voluit

Nicolas Frutos trainde gisteren weer met de groep. De Anderlecht-spits ondervond blijkbaar nog maar weinig hinder van zijn hiel, maar doet het nog rustig aan. Onderzoek wees uit dat de knieblessure van Olivier Deschacht meevalt. De verdediger krijgt toch 8 à 10 dagen relatieve rust. Lucas Biglia vertoeft nog in Argentinië waar hij rouwt om de dood van zijn vader. De Argentijn is zwaar aangeslagen en Anderlecht geeft hem de tijd om emotioneel te herstellen. Aanwinst Suarez onderging gisteren fysieke tests die vandaag verder gaan. Hij speelt dus niet mee vanavond in de oefenmatch tegen Bulgaars Litex Lovech (19 uur in Hasselt). De spits traint pas vanaf woensdag mee.

Vandaag reizen assistenten Daniël Renders en Besnik Hasi naar Wit-Rusland, waar ze de Champions League voorrondewedstrijd BATE tegen Valur gaan scouten. De thuismatch tegen BATE of Valur op 30 juli is gratis voor abonnees. (sta)

Corrigeer

Uitslagen & standen