Geneesmiddelen in beslag genomen bij No Cancer Foundation

HASSELT - Het parket van Hasselt nam bij huiszoekingen bij de No Cancer Foundation in Hasselt geneesmiddelen tegen kanker in beslag. Die krijgen ze niet terug.

De No Cancer Foundation (NFC) is een internationale vereniging die strijdt tegen kanker en haar hoofdkwartier in Hasselt heeft. Het parket van Hasselt hield op 7 april huiszoekingen op verschillende adressen in Hasselt. Het nieuws raakte nu pas bekend. ‘Bij de huiszoekingen ging het om vijf staalnames van het geneesmiddel Flaraxin die in beslag werden genomen', zegt parketwoordvoerder Robrecht De Keersmaecker. ‘Er werd niets anders meegenomen. De huiszoekingen zijn er gekomen na een tip van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).'

De NCF wordt verdacht van oplichting. Volgens specialisten is het geneesmiddel puur bedrog. Flaraxin wordt verkocht als wondermiddel tegen tumoren bij kankerpatiënten. Het middel is niet erkend als medicijn.

Volgens de NCF krijgt de vereniging binnenkort de staalnames terug. Maar het parket van Hasselt ontkent dat met klem. ‘Dat is zeker niet het geval', zegt Robrecht De Keersmaecker.

De staalnames worden in een lab geanalyseerd. Het parket blokkeerde ook verschillende bankrekeningen van NCF. De vereniging zegt dat ze niemand wil oplichten en dat het gaat om ‘een natuurproduct dat de zware metalen uit het lichaam zuivert' en dat ze tegengewerkt wordt door de officiële kanalen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio