Leuvense studenten nemen dronken meisje probleemloos mee naar bed

LEUVEN - Een seksonderzoek onder Leuvense studenten leert dat zeven op de tien jongens probleemloos een dronken meisje mee naar bed zouden nemen.

Drie studenten uit het vierde jaar politieke en sociale wetenschappen aan de KU Leuven hebben voor hun vak ‘statistiek' het seksuele gedrag van Leuvense studenten onderzocht. ‘We bevroegen 2.500 Leuvense studenten', vertelt Peter Cassiman. ‘Opvallend is dat de meeste man-vrouw clichés bevestigd werden.'

Zo geven maar twee op de tien meisjes aan dat ze wel eens een onenightstand hebben. ‘Terwijl zes op de tien jongens zeggen dat ze regelmatig meisjes mee naar huis nemen voor één nacht.' Bijna één meisje op de drie (30procent) zei dat ze een zatte jongen wel mee naar bed zou nemen. Bijna 70procent van de jongens zei hetzelfde over zatte meisjes.

Ongeveer de helft van de bevraagde studentenpopulatie heeft meer dan vijf keer per maand seks. Van de bevraagde studenten was tweederde single, de rest had een relatie. ‘We hebben ook gevraagd wat studenten het aantrekkelijkst vinden bij het andere geslacht. Meisjes noemen vooral spieren, op de tweede plaats kwamen de ogen. Mannen vallen vooral voor borsten en het achterwerk, met pas op de derde plaats de ogen.'

De studenten kregen nog geen punten voor hun onderzoek. Het is dus onmogelijk te zeggen of hun onderzoek goed in elkaar steekt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio