Wielrennen Junioren Interclub in Aalst

Zorgt Joachim Vanreyten voor unicum?

HASSELT - Wordt Joachim Vanreyten de allereerste junior die de interclub in Aalst tweemaal wint? Hij start morgen opnieuw als topfavoriet.

De Trofee van Haspengouw, de openingswedstrijd van de Beker van België voor junioren, bracht de jongste jaren vaak een Limburger op het podium, met laureaten als Ben Hermans, Jorne Carolus en Joachim Vanreyten. Opnieuw hoort Vanreyten bij de topfavorieten.

‘Ik droom natuurlijk van zo'n stunt', glimlacht de minzame Kinrooinaar, die recent Tienen-Zepperen won. Vorige week greep hij nipt naast de zege in de Kattenkoers in Ieper, nadat een ultieme aanval van hem in de slotkilometer gecounterd werd.

‘Na een geslaagde stage in Spanje was ik wat later aan het seizoen begonnen, maar de basisconditie was wel zeer goed. Dus kan ik met volle vertrouwen naar de interclub in Aalst: een prachtige omloop die me goed ligt en waar ik natuurlijk heel goede herinneringen aan overhoud.'

Bondscoach

‘Hopelijk gooien mijn examens niet te veel roet in het eten. Het feit dat ik door bondscoach Carlo Bomans geselecteerd werd voor mijn droomkoers Parijs-Roubaix (op 9april, lm) deed mijn vertrouwen veel deugd.'

‘Ik wil mij in alle topkoersen, en ook het BK in Heusden-Zolder, laten opmerken, zodat coach Bomans ook niet naast mij kan kijken wanneer de selectie voor het WK gemaakt wordt. Er ligt dus nog veel werk op de plank, maar zo heb ik het graag' aldus Vanreyten, die voor het sterke team van Balen BC rijdt.

Hij mag zondag in Aalst wel heel wat tegenwind verwachten, want alle nationale toppers (Farazijn, Deltombe, Verstrepen, Vanhooydonck, Goolaers, Biermans en consoorten) zullen er zijn. Dan hebben we het niet eens over andere Limburgse kleppers als Alexander Geuens, Wouter Leten of Niels Vanderaerden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio