Unizo Koekelaere gaat voor leefbaarder platteland

KOEKELARE - Unizo afdeling Koekelare werkt mee aan het project Ondernemend Dorp teneinde de leefbaarheid in de kleine plattelandskernen te verbeteren.

‘Op woensdag 21 september is er een bevraging van de ondernemers en de handelaars in Koekelare. Daartoe hebben we 358 mails verstuurd. Tijdens deze avond willen we peilen naar de behoefte van de lokale ondernemers. Dit onderzoek voert Unizo uit op Westhoekschaal. Later worden de resultaten van deze bevraging kenbaar gemaakt en aan het politieke niveau overgemaakt', weet Kristof Depreitere, ondervoorzitter van de lokale Unizo-afdeling.

‘We willen zelf een beleidsbrief aan de politiek in Koekelare overmaken. Ondertussen zoeken we verder naar de pijnpunten en de behoeften van de Koekelaarse zelfstandigen. Nu kennen we al enkele van deze pijnpunten zoals het tekort aan parkeerplaatsen voor de handelszaken, het tekort aan bedrijventerreinen, het gebrek aan een vrachtwagenparking, de signalisatie bij wegenwerken en de leegloop van de Dorpsstraat als winkel-wandelstraat', aldus nog Kristof Depreitere.

Info: Kristof Depreitere, 0485-79.29.14.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio