Laatste gemeenteraad voor burgemeester Monset

Laatste gemeenteraad voor burgemeester Monset

Op het einde van de gemeenteraad kreeg burgemeester Monset
een geschenkmand van zijn partij.nmi
Foto: © NMB Norbert Minne

BLANKENBERGE - Burgemeester Ludo Monset (Open VLD) heeft dinsdagavond voor de laatste keer in zijn politieke loopbaan gezeteld als burgervader van de badstad. Hij geeft zijn sjerp door aan partijgenoot Patrick De Klerck.

Ludo Monset is al burgemeester van Blankenberge sinds 1995. Dinsdagavond heeft hij voor de laatste keer als burgemeester de gemeenteraad voorgezeten. Vanaf midden oktober neemt zijn partijgenoot Patrick De Klerck zijn plaats in als waarnemend burgemeester. Voorlopig is nog niet duidelijk wanneer De Klerck zijn eed zal afleggen.

Maar Monset zegt de politiek geen vaarwel. In de wandelgangen van het stadhuis wordt gefluisterd dat hij tot nieuwjaar zetelt als gemeenteraadslid en dat hij vanaf volgend jaar voorzitter wordt van de gemeenteraad. Huidig voorzitter Philip Konings (Open VLD) wordt vanaf 1januari schepen van Cultuur en volgt zo schepen Cathy Verburgh op die afscheid neemt van de Blankenbergse politiek.

De vertrekkende burgemeester kreeg op het einde van de gemeenteraad van zijn partij een geschenkenmand en uit de zaal klonk applaus. 'Ik heb als burgemeester heel wat kunnen realiseren', zegt Monset. 'Maar dat was nooit het werk van één persoon, maar van een hele groep. Ik kreeg het vertrouwen van de CD&V. Schepen Ignace Lauwagie is nu trouwens een persoonlijke vriend van mij.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio