'Lierse leeft nog'

Het Lisp profiteert van slippertje van Antwerp en maakt nog kans op eindronde

Het Lisp profiteert van slippertje van Antwerp en maakt nog kans op eindronde

Jurgen Cavens kon na de wedstrijd tegen Hamme ook rekenen op een knuffel van zijn zoontje.
Marc Goyvaerts

LIER - Wie had dit verwacht? Lierse versloeg VW Hamme en Antwerp kwam niet verder dan een gelijkspel in Doornik. 'Antwerp zal ontgoocheld zijn. De druk ligt zondag bij hen', blikt Jurgen Cavens al vooruit naar de topper op de Bosuil.De uitschuiver tegen Verbroedering Geel bleef, achteraf bekeken een geluk bij een ongeluk voor Lierse, zonder gevolgen.

'Iedereen had moeten weten dat Geel geen hapklare brok was. De club had niks te verliezen. Overigens Antwerp verloor ook, eerder dit seizoen, van Geel. Het wordt zondag tegen Antwerp een bekerfinale. Speculeren op een gelijkspel heeft geen zin. We moeten winnen om de eindronde te halen', schetst Jurgen Cavens de inzet van het duel tegen de Great Old.

Net hij met zijn Beerschot-verleden. Wellicht wordt Cavens de gebeten hond.

'Dat kan ik me inbeelden', glimlacht hij. 'Het motiveert me des te meer. Een stunt zou mooi zijn. Ik en de hele ploeg leven een hele week naar deze wedstrijd toe.'

'Tegen Hamme zag je dat we in de eerste helft enkele goede combinaties op de mat legden. Ook op training was dat al het geval. Enkel aan efficiëntie ontbrak het soms', kijkt Cavens terug op de wedstrijd tegen VW Hamme die absoluut moest gewonnen worden.

Jurgen Cavens zorgde voor de beslissende assist voor het doelpunt van Lorenzo Rimkus. Dat was trainer Herman Helleputte niet ontgaan.

'Een mooie actie. Hij oogt soms nonchalant, maar uit de beelden die wij na de wedstrijden te zien krijgen, kunnen we opmaken hoeveel hij bijbrengt aan dit elftal. Hij werkt hard in functie van de ploeg. Je moet begrijpen dat niet al zijn acties succesvol kunnen zijn', looft Helleputte de inzet van zijn poulain.

'We leven nog. Dat is de belangrijkste boodschap na dit weekend. Wie had daar maanden geleden nog een halve frank voor gegeven?'

'Na de winterstop haalden we 33 punten. Verdubbel dat aantal en je staat vooraan. Eric Van Meir werd via de gsm door een vriend op de hoogte gehouden van de tussenstand in Doornik. Toen de supporters 'Antwerp, here we come' zongen, wist ik uiteraard ook genoeg', lacht Herman Helleputte.

'Wij komen uit een geslagen positie. Antwerp is de grote favoriet. Zeker omdat het een heel seizoen voor ons stond. Zo zie je maar dat in tweede klasse de meeste clubs aan elkaar gewaagd zijn. Het was ook niet eenvoudig om VW Hamme uit verband te spelen.'

'En die tweede helft? Te veel schrik om te verliezen, waardoor we te veel naar achter kropen en de counter niet benutten', stelt de trainer van Lierse vast.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio