Kulak lanceert bachelor rechten voor werkstudenten

KORTRIJK - De Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en haar Kortrijkse afdeling (Kulak) lanceren een aangepaste bachelor in de rechten. Vanaf volgend academiejaar kunnen studenten die opleiding vlotter combineren met een job of een gezin. De nieuwe bachelor maakt daarvoor gebruik van de modernste technologieën.

De rechtsfaculteit van de KUL en de Kulak maakt het vanaf het academiejaar 2011-2012 mogelijk om via een aangepast programma en in combinatie met werk en gezin, het bachelordiploma in de rechten te behalen.

Dit nieuw en specifiek opleidingstraject leidt tot een volwaardig academisch bachelordiploma. De eindtermen zijn identiek aan die in de opleiding voor reguliere studenten, maar de methode en de vorm zijn aangepast aan de behoeften van de studenten die tijdens hun beroepsloopbaan verder willen studeren.

De opleiding is toegankelijk voor studenten in heel Vlaanderen, omdat ze opgebouwd is vanuit de filosofie dat de cursist zoveel mogelijk vrij moet kunnen bepalen waar en wanneer hij studeert.

Moderne lestechnologie

De faculteiten maken gebruik van moderne onderwijstechnologie om deskundige studiebegeleiding te verzekeren. De verplaatsingen voor studenten worden tot een minimum beperkt.

Met lesopnames, digitale klassen en het gebruik van elektronische leerplatformen beschikken de werkstudenten over een uitgebreid gamma aan hulpmiddelen.

Dat moet hen toelaten om de leerstof op afstand en in hun eigen tempo te verwerken.

Meer informatie vind je op www.kuleuven-kortrijk.be. Op 7 mei ontvangt de rechtsfaculteit de werkstudenten ook op haar infostand tijdens de beurs Bachelors & Co op de campussen van Leuven en Kortrijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio