Jong koppel opent restaurant in Aalter

'Drie jaar gezocht naar een geschikt pand'

'Drie jaar gezocht naar een geschikt pand'

'Callas' vindt onderdak in de prachtige art deco-villa aan de spoorwegtunnel. 'We hebben binnen veel' originele elementen behouden, zonder dat het ouderwets oogt', zeggen Niels en Lien. mye Foto: © Erwin Mynsberghe

AALTER - Niels De Landtsheer en Lien Van Nevele openen binnenkort hun nieuw restaurant 'Callas', in een van de mooiste gebouwen in de Aalterse Stationsstraat. 'We zullen werken met een eerder beperkte kaart, zodat alles vers is.'

Drie jaar na de sluiting van Het Heilig Hart opent op 7 juli het nieuwe restaurant Callas de deuren in de prachtige art deco-villa aan de spoorwegtunnel in de Stationsstraat.

Het jonge koppel Niels De Landtsheer (24) en Lien Van Nevele (26) wil er zijn levensdroom realiseren. 'We zijn drie jaar op zoek geweest naar het juiste pand en de juiste locatie', vertelt Niels. 'Zo hebben we in Antwerpen en aan de kust gezocht, maar nadat we met de eigenaar van dit gebouw tot een vergelijk kwamen, zijn we ervoor gegaan.'

Ook voor zakenmensen

De villa werd na drie jaar leegstand met behulp van een interieurarchitect onder handen genomen. 'We wilden enkele originele art deco-elementen behouden zonder dat het geheel té ouderwets zou overkomen. Het restaurant biedt plaats aan een 25-tal gasten. Daarnaast is er nog een zaaltje voor 40 personen dat geschikt is voor familiefeestjes, recepties of rouwmaaltijden. Ook is er didactisch materiaal aanwezig zodat ook zakenmensen hier terechtkunnen. Niet onbelangrijk met de vele bedrijven hier in de buurt. Ten slotte is er ook nog een ruim terras achteraan.'

Op de kaart wordt gestreefd naar gerechten met verse producten. 'Daarom zal ze ook eerder beperkt zijn', legt Niels uit. 'Ik vertrouw namelijk de restaurants niet die een ellenlange lijst met gerechten aanbieden. Het wordt een moderne keuken waarbij klassieke gerechten een moderne en wereldse toets krijgen. Dagelijks zal er een wisselende driegangenlunch worden aangeboden. Naast kiezen van de kaart, wordt er nog een vier en vijfgangenmenu aangeboden en op zondag kan men steeds kiezen voor een ontdekkingsmenu.'

De nodige ervaring

Het restaurant kreeg de naam Callas mee. Zijn ze fan van de Griekse zangeres? 'Onrechtstreeks', zegt Lien. 'Het is de verzamelnaam voor aronskelken, de bloem die je schenkt aan je levenspartner. Daarnaast is het een Griekse meisjesnaam die schoonheid betekent. Voor ons staat het symbool voor onze passie die we hebben als restauranthouders.'

Is het geen risico om vandaag de dag nog een restaurant te openen? 'Neen, niet als je het doordacht doet en je laat omringen door de juiste mensen', aldus Niels. 'We zijn ook allebei oud-leerlingen van de Groene Poort. Lien heeft naast de Nobelstede ook jaren in restaurant 't Aards Paradijs in Merendree gewerkt waar ik souschef was. Ik heb ook nog een eigen cateringzaak gehad dus op dat vlak beschikken we over de nodige ervaring.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio