Voetbalsite wordt groene long

Voetbalsite wordt groene long

Vijftig vrijwilligers hielpen met de eerste plantdag voor het nieuwe bos mee.jhw

BRUSSEGEM - Vrijwilligers zijn zaterdag gestart met de aanplanting van een grote groene ruimte op de oude voetbalterreinen in Brussegem.

Met de aanplanting van de bomen en struiken krijgt Brussegem een grote groene ruimte met speelvoorzieningen voor de jeugd. De groen long ligt tussen het sportcomplex Velocity en de wijk Drinkeling. Dat de aanplanting van de bomen gebeurt op de voormalige voetbalpleinen van Brussegem, hoeft niet te verbazen. Die pleinen lagen er verlaten bij sinds de verhuizing van de ploegen van FC Merchtem 2000 naar het nieuwe sportcomplex achter het kerkhof van Merchtem. Daarom gaf de gemeente voor de site een nieuwe bestemming, die past binnen de werking van de KAJ van Brussegem. De KAJ-jongeren namen vorig jaar hun intrek in de vroegere kantine en kleedkamers van Brussegem. De jeugdbeweging bouwde de kantine en kleedkamers om tot een eigen stek.

Tijdens de eerste plantdag werden alvast 2.300 bomen aangeplant. 'Er zijn inheemse soorten zoals eik, es en beuk aangeplant', zegt burgemeester Eddie De Block (Open VLD), ook bevoegd voor milieu. 'Ouders hebben voor hun kinderen ook een boom geplant in wat het eerste geboortebos in Groot-Merchtem zal worden. De vorige geboorte-aanplantingen zijn geboortelanen geworden. Het OCMW zorgde voor soep en boterhammen om de middag te overbruggen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio