1STE PROVINCIALE

Peter De Vadder - Kwik Eine ‘Ik blijf maar trainer tot einde van het seizoen'

OUDENAARDE - Peter De Vadder heeft de knoop doorgehakt. Hij stopt op het einde van het seizoen als trainer van Kwik Eine.

Vorig seizoen tijdens de jaarwisseling ingehaald om als vervanger van Marnic Watté Eine in extremis nog het behoud af te dwingen, wil hij in deze competitie die stunt herhalen. Toch wordt dat een zeer lastige opgave. Ook al omdat ervaren spelers zoals Bert Dhont en Paul Wellekens het voor bekeken hielden.

‘Ik blijf trainer tot het einde van het seizoen en hoop de uitslagen te behalen die de rood-witten toelaten het behoud af te dwingen', zegt De Vadder, die recent nog in beeld was als kandidaat-trainer bij de vierdeklasser Gent-Zeehaven.

‘Ik heb veel respect voor Eine en begrijp de problemen waarmee de ploeg de jongste maanden werd geconfronteerd. De sportieve toekomst van mijzelf en van de club is echter niet op dezelfde leest geschoeid. Dat is de reden waarom ik na dit seizoen kies voor een andere uitdaging', aldus nog De Vadder.

Ghijs opvolger?

Voor Eine is het dus uitkijken naar een opvolger. Mogelijk is dit voor Steven Ghijs, de assistent van Peter De Vadder, de kans om hoofdtrainer te worden. Hij krijgt alvast een goed rapport en kent intussen het huis. Enige tijd geleden liet hij zich ontvallen dat het zijn betrachting was ergens weer hoofdtrainer te worden. Die kans krijgt hij nu waarschijnlijk bij de club die hem aanvankelijk als hulptrainer had aangesteld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio