Komt nog op bij gemeenteraads-verkiezingen, maar zal geen zitting meer nemen

Catharina Segers stapt uit politiek

Catharina Segers stapt uit politiek

Foto: © fvv

GENT - Catharina Segers (52) zet een punt achter haar politieke loopbaan. Ze doet dat eind dit jaar en blijft dus schepen tot de laatste dag. Ze blijft de partij trouw door toch nog op de 49ste plaats van de Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te staan. Zitting nemen in de gemeenteraad zal ze niet meer doen.

'Later is nu'. Dat is voor Catharina Segers de reden om na 31december niet meer aan politiek te doen. Dat Later is nuis een samenvatting van het lijstje dingen die ze in haar leven nog wil doen: naar Mexico en Mongolië gaan, de Europese kustlijn van Scandinavië tot in Griekenland affietsen, vrijwilligerswerk doen voor het dierenasiel,en tijd maken voor haar relatie. Maar eerst komt een sabbatperiode.

Catharina Segers deelde haar beslissing gisteren mee, in het hotel Gravensteen, dat ze als jonge vrouw in het begin van haar horecacarrière mee hielp opstarten. Later leidde ze het hotel Cour St. Georges en het flathotel Borluut. Twee zaken die ze van de hand deed.

Hotelhoudster

Segers kwam in de gemeenteraad na de verkiezingen van 2000. Als hotelhoudster met een ruime interesse voor toerisme en als succesvolle marathonloopster stond ze toen als vernieuwingskandidaat op de zesde plaats op de lijst van de toenmalige VLD. Ze voerde een erg opvallende campagne, waarin ze haar vrouw zijn combineerde met haar sportieve en zakelijke eigenschappen. Ze schrok er niet voor terug om met een sigaar tussen neus en lippen te poseren.

Ze haalde 1.548 voorkeursstemmen, werd raadslid en eind 2005 volgde ze de overleden schepen Chantal Claeys op. Bij de verkiezingen van 2006 haalde ze vanop de 49ste plaats 1.936 voorkeursstemmen en was daarmee de zevende verkozene van Open VLD. Ook tijdens deze periode werd ze schepen, alweer na het overlijden van een vrouwelijke partijgenote, Rita Uyttendaele.

Schepenen Mathias De Clercq en Christophe Peeters waren er bij toen Segers haar beslissing aan de pers meedeelde. 'Catharina geeft aan haar leven een nieuwe wending, en die moeten we respecteren, want het is een mooi verhaal dat ze schrijft', zegt eerste schepen Mathias De Clercq, die als lijsttrekker dankbaar is dat ze haar populariteit bij de komende verkiezingen toch nog eens ten dienste wil stellen van de partij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio