Duidelijkere structuur voor scholen Deinze en Aalter

Scholengemeenschap KODA verandert naam in Ideaal

Scholengemeenschap KODA verandert naam in Ideaal

Stafmedewerker Koen Van Canneyt van Ideaal (links), samen met coördinerend directeur Etienne Carrette en het nieuwe logo van de scholengemeenschap.jdv Foto: © jdv

DEINZE - KODA, de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter, draagt voortaan de naam 'Ideaal'.

Koda stond sinds 1999 voor Katholiek Onderwijs Deinze-Aalter. Naast het Vrij Technisch Instituut (VTI) te Deinze zijn hierbij de drie campussen van Leiepoort: Sint-Vincentius, Sint-Hendrik en Sint-Theresia, VIBSO-Leieland te Machelen en de Emmaüs Middenschool en Bovenbouw te Aalter aangesloten. 'Alles bij elkaar goed voor ruim 4.150 leerlingen, een 550-tal medewerkers en een 40-tal studierichtingen', zeggen coördinerend directeur Etienne Carrette en stafmedewerker Koen Van Canneyt.

Niet uitgeblust

'De naamsverandering is ingegeven na een onderzoek door de Artevelde Hogeschool te Gent. Daaruit bleek dat Koda een vrij onduidelijke structuur had. Met 'Ideaal' zijn we beter gewapend naar de toekomst toe', vervolt Carrette.

'Ideaal' ontstaat niet alleen uit de samentrekking 'In Deinze en Aalter' maar geeft ook uitdrukking aan onze idealen. 'We willen dat jongeren op het einde van de rit in deze scholengemeenschap niet uitgeblust zijn maar met ambitie en enthousiast de arbeidsmarkt instappen of verder gaan in het hoger onderwijs. Leerlingen binnen deze groep van scholen kunnen voortaan gemakkelijker veranderen van school en richting. Een ander voordeel is dat we samen naar buiten kunnen treden voor het voeren van promotie of het ontwikkelen van een project. Tevens staan we sterker in onze schoenen als we rond tafel zitten met bijvoorbeeld De Lijn. Zo streven we gezamenlijk een ideale verbinding na van De Lijn tussen Aalter en Deinze en omgekeerd. Dat geldt ook met de contacten met de bedrijfswereld, de overheid of het middenveld.'

www.scholenideaal.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio