Kleedkamers sporthal en zwembad zijn aan afwerking toe

Nieuwe inkomhal zwembad opent

Nieuwe inkomhal zwembad opent

Schepen Norbert De Mey (uiterst rechts), diensthoofd Luc Van Praet (uiterst links) en het personeel dienst Sport en Recreatie met sportfunctionaris Christine Van Maldeghem en collega's in de nieuwe inkomhal.jdv Foto: © jdv

DEINZE - Na precies een jaar gaat de totaal nieuwe hoofdingang van sportcomplex Palaestra weer open. Daarmee wordt fase1 van het masterplan voor de sporthal en het zwembad afgerond. Gebouwd in 1973 was het complex aan vernieuwing toe.

In de komende weken start de aannemer met fase 2 of de inrichting van de nieuwe douche- en kleedkamerruimten van het zwembad en de totale renovatie van het cafetaria. Het bestaande cafetaria gaat dicht na Senior Sportief begin juni. Vanaf 1 augustus wordt vervolgens voor de sporters die gebruik maken van de sporthal een noodcafetaria geopend in de containers die opgesteld staan naast de kinderopvang Brieltuin II.

'Bezoekers worden vanaf volgende week geconfronteerd met een compleet nieuwe inkomhal met een klantvriendelijke infobalie en kassa voor het zwembad. Ook zijn er nieuwe burelen voor het personeel, vergaderlokalen en een bureau voor het diensthoofd bijgebouwd. Er valt veel licht naar binnen', zegt schepen Norbert De Mey (Open VLD). 'Voor de inrichting zijn energiezuinige technieken gebruikt en onze kassa is zelfs aangepast aan bezoekers die gebruik maken van een rolstoel. Het zwembad blijft nog gesloten tot 1 oktober. De sporthal blijft intussen wel open en kreeg drie splinternieuwe kleedkamers bij, wat het totaal nu op zeven brengt', weet diensthoofd Luc Van Praet van Palaestra. 'Geen overbodige luxe gezien het aantal sportclubs dat van onze hal gebruikt maakt. De bestaande kleedkamers hebben we tezelfdertijd aangepakt. Deze nieuwe vleugel aan de rechterkant van de inkomhal zal begin juni volledig afgewerkt zijn en gebruiksklaar.' 'De nieuwe kantoren van de dienst Sport en Recreatie beschikken over een open structuur, dit kan de collegialiteit en de samenwerking bevorderen', vervolgt sportschepen De Mey.

40 scholen

'Intussen kunnen we bij de start van fase 2 in de komende weken reeds het nieuwe sanitaire gedeelte en de afwerking van de uitgebreide kleedkamers van het zwembad inrichten. In dit gedeelte komen vijf groepskleedkamers en individuele en gezinscabines. De extra uitbouw was nodig want we vangen hier 40 scholen op die komen zwemmen. In de toekomst kunnen we meer comfort bieden. We vernieuwen ook de zwembadkoepels en er komt een nieuwe dakbedekking. Binnen enkele jaren kunnen we het ganse zwembad aanpakken. Niet onbelangrijk is dat we het personeel in dienst konden houden. We zitten goed op schema dankzij de aannemer waarvan de Deinzenaar Joris Vanhee werfcoördinator is.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio