Werken Bogaertsbrug deze week achter de rug

Werken Bogaertsbrug deze week achter de rug

Foto: © Joris Herpol

KAPELLE-OP-DEN-BOS - De ingrijpende werken aan de Bogaertsbrug zijn ten laatste vrijdag voorbij. De inwoners van Kapelle-op-den-Bos - en vele pendelaars - halen opgelucht adem.

De dubbele Jan Bogaertsbrug (baan- en spoorbrug) dateert van het einde van de jaren zeventig en verving de stalen hefbrug en de spoorbrug van Kapelle-op-den-Bos. De spoorbrug werd de voorbije jaren al herschilderd en nu was ook de baanbrug aan de beurt.

Leuningen

De werken, in opdracht van het Agentschap Waterwegen en Zeekanaal, startten in mei. De brug werd volledig herschilderd; het asfalt, de toplaag op het wegdek en de fiets- en voetpaden werden vernieuwd.

Ook de aansluitende Baanveldstraat en de twee nabijgelegen kruispunten kregen een nieuw wegdek en veiliger oversteekplaatsen. De werken werden in twee fases uitgevoerd.

Burgemeester Leo Peeters (SP.A): 'We zitten aan de laatste fase van de werken. De brug krijgt nog leuningen. Vroeger waren er geen leuningen, dat was gevaarlijk voor fietsers. Nu is het fietspad van de rijweg gescheiden door een leuning.'

Veel schoolgaande jongeren fietsen over de brug.

Ook het schuilhuisje op de brug wordt nog vernieuwd.

Onder de brug zijn veertig extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Daar plaatst Eandis nog verlichting.

De kostprijs voor de renovatie van de brug bedraagt 1,2 miljoen euro en is voor rekening van Waterwegen en Zeekanaal. De gemeente Kapelle-op-den-Bos draagt 87.600 euro bij voor de werken aan het gedeelte van de wegenis in haar beheer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio