Nieuwe brasserie biedt themamenu's

Nestor verwacht fans van Kuifje en fietsers

© © fg

Wie wil genieten in een oase van rust, een terras met waterpartij en van themamenu's, kan vanaf 25april terecht in Brasserie Nestor langs de Staatsbaan in Schubbeek-Lubbeek bij Bart Lardinois en zijn vrouw Mia Clygnet.

Fernand Goyens

Pal op de grens van Lubbeek en Sint-Joris-Winge bouwde het echtpaar een riante zaak. Twee concessies van negen jaar stonden ze in De Groene Lotus in het provinciaal domein in Kessel-Lo. Daar waren ze wat op uitgekeken.

'We gingen op zoek naar een nieuwe locatie waar we een eigen zaak konden beginnen. We wilden ons tonen aan passanten, we wilden een stukje natuur, een eigen parking, een groot terras. Dat alles vonden we hier', zeggen Bart en Mia.

Ervaring in horeca

Bart - zoon van de uitbaters van de bekende dorpswinkel

Louis

in Oud-Heverlee - en Mia staan al lang in de horeca en runnen, samen met de kinderen en hun partners, de zaak.

De zaak krijgt de naam

Nestor.

Naar het personage uit de Kuifje-strips. Nestor is de bediende op het kasteel van Molensloot en later de livrei van kapitein Haddock.

Nog niet zo lang geleden stalen dieven een aanhangwagen met Kuifje-attributen op de parking van de nieuwe zaak.

'Na de diefstal zijn we op zoek gegaan naar nieuwe verzamelobjecten rond de stripheld en die hebben we in beperkte mate gevonden bij verzamelaars', zegt Mia.

In de brasserie willen Bart en Mia maaltijden serveren met streekgebonden producten. Er komt een uitgebreide bierkaart.

Het wordt een fietscafé. Fietsers zullen er kleren kunnen laten drogen en er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen geïnstalleerd. Nestor ligt op een paar honderd meter van een fietsroute langs de Kareelweg en de knooppunten 20 en 22 langs de Staatsbaan in Schubbeek-Lubbeek.

www.brasserienestor.be nestor@brasserienestor.be

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio