Toen Jos Mélotte uit Landen gisteren met zijn wagen wilde vertrekken, keek hij vreemd op. De man had zijn wagen op een pleintje naast zijn woning in de Hannuitsesteenweg geparkeerd. Een pleintje dat al al sinds jaar en dag door de buurtbewoners gebruikt wordt als parking, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is.

En dus schoten enkele arbeiders van het Vlaams Gewest gisteren in actie. Ze bakenden het terrein af met paaltjes om parkeren te verhinderen. Alleen: de paaltjes werden geplaatst op het moment dat er nog twee wagens op de parking stonden. Gevolg: die wagens konden niet meer weg.

Mélotte slaagde er gisteravond uiteindelijk toch in zijn wagen van de parking te krijgen. 'Mijn buurman heeft een van de paaltjes uitgegraven, waardoor we onze wagens toch konden bevrijden', zegt Mélotte. 'Maar ik vind dit ongehoord. Ze sluiten de parking af zonder ook maar enige waarschuwing. Die mannen zagen toch ook dat hier nog twee wagens stonden. Mijn buurvrouw heeft hen zelfs nog aangesproken. Haar beten ze toe 'dat ze hun werk moesten doen'. De buurvrouw heeft daarop de politie verwittigd, maar toen de agenten ter plaatse kwamen, stonden de paaltjes er al.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio