Frederik Decoutere - Webis 'Er zat veel meer tijdens dit seizoen'

WEVELGEM/BISSEGEM - Webis won zaterdag van het toen nog vierde geklasseerde Belsele en klimt daarmee naar een achtste plaats in de rangschikking. Niet bepaald denderend voor een ploeg die minstens de top vijf had vooropgesteld.

'Zaterdag stonden we tegenover een niet volledig Belsele en daar putten we extra motivatie uit', vertelt Frederik Decoutere van Wevelgem-Bissegem. 'We wonnen moeizaam de eerste set en gingen door een gebreak aan concentratie onderuit in de tweede beurt. De nieuwe trainer-coach Vlahovic schudde ons net op tijd wakker en van dan af liep het wel beter.'

'Als we ons hele seizoen evalueren dan kunnen we zeker niet tevreden zijn', aldus een eerlijke Decoutere. 'In de voorafgaande campagnes draaiden we mee aan de top. Dit jaar was het knokken onderin. De nieuwe trainer is alleszins ambitieus wat het volgende seizoen betreft. Het bestuur is wel op zoek naar versterking want ikzelf hou het voor bekeken om familiale redenen. Ook Thomas Verraes en Kristof Mortier moeten afhaken omwille van problemen aan de schouder. Middenman Thijs Claassen verhuist naar Marke-Webis. Naar verluidt zou Wouter Vandenabeele van Watou terug bij Webis komen, al is ook Diksmuide nog altijd in de running.' (id)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio