Jeremy Van Horebeek dicht bij eerste GP-zege

LOT - Waar Ken De Dycker in MX1 een formidabele remonte reed, deed Jeremy Van Horebeek ongeveer hetzelfde in MX2. Maar dan wel van in het midden van het deelnemersveld.

'Wegens slecht zicht was er bijna geen tellen aan, maar ik moet zowat rond de twaalfde plaats gestart zijn', keek hij terug. 'Waarom ik zo snel vooraan zat? Nogal wat rijders waren in de weer om snel boven te geraken maar ik had de reflex om een flipper af te trekken. Zo had ik een beter zicht, zag ik waar ik reed en zat ik meteen op plaats drie.'

'Weet je dat ik op een bepaald moment niet wist op welke positie ik aan het ploeteren was? Eén van de mensen uit het team meldde me dat ik op kop zat en op een bepaald moment zelfs 25 seconden voorlag op de Fransman Paulin. Dat had ik helemaal niet gezien. Het gaf me wel een kick. Een Grote Prijs winnen, kon dat wel? Het lukte niet omdat ik alle risico's schuwde. Enkele gedubbelden reden zich vast en ik wachtte om naar boven te kunnen, Paulin wachtte niet. Een gemiste kans? Achteraf kan je het zo beschouwen maar ik ben vooral blij met wat ik pakte.' (AVT)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio