Mensen met en zonder beperking brengen All Together een spektakel

Rolstoeldansgala in de sporthal

Rolstoeldansgala in de sporthal

De jongeren zijn helemaal klaar om zondag te schitteren tijdens hun rolstoelgala. fmr Foto: © Frank Meurisse

INGELMUNSTER - Den Optimist, een vereniging die zich inzet voor zieke en andersvalide jongeren, pakt zondag uit met het rolstoeldansgala 'All Together'.

'Den Optimist zet zich al jaren in voor de integratie van zieke en andersvalide jongeren', zegt bezieler Davy Depypere. 'In 2003 groeide uit onze werking het rolstoeldansen. Dit wordt zowel beoefend door jongeren mét en zonder beperking. Drie jaar geleden traden we al eens op voor een groot publiek. Toen kwamen we naar buiten met Dance with me. Zeven dansers gaven het beste van zichzelf. De voorbije jaren hebben we echter niet stilgezeten. Onze vrijwillige organisatie is blijven groeien. Den Optimist telt nu al drie dansgroepen, waarvan twee voor jongeren en één voor jongvolwassenen', somt Davy Depypere op.

'De leeftijd van de dansers varieert tussen 7 en 30jaar. Deze dansers komen uit alle hoeken van West-Vlaanderen: Ingelmunster, Izegem, Gullegem, Emelgem, Waregem, Menen, Wulpen, Diksmuide, Poperinge, Ardooie, Oostkamp, Oostrozebeke, Aarsele, Kortrijk, Beselare, Houthulst, Klerken, Jabbeke, Maldegem, Ooigem,... We gaan hierbij niemand uit de weg. Onze vereniging geeft les aan een gemengde groep jongeren met zowel een fysieke en/of een mentale beperking en ook aan jongeren met een zware fysieke en mentale beperking.'

Adembenemend

Davy Depypere ging indertijd zelf op cursus in Limburg om zich te bekwamen in het rolstoeldansen. Met een basisgetuigschrift kon hij de opgedane kennis zelf doorgeven om zo een aantal lesgevers klaar te stomen. Naast Davy zelf verzorgen ook Mariska Wannin, Carine Depaepe en Cinthy Depruyst de lessen die op zaterdag plaatsvinden in familiepark Aviflora. Momenteel leggen ze de laatste hand aan de show All Together, die volgens een adembenemende choreografie zal verlopen.

Zondag komen er liefst 35jongeren met en zonder beperking op de dansvloer in de sport- en evenementenhal in de Bollewerpstraat. 'Met dit tweede spektakel willen we nogmaals in de verf zetten dat jongeren met een beperking ook iets in hun mars hebben, dat ze niet in een hoekje staan toe te kijken en samen kunnen dansen met valide personen. De show wordt gepresenteerd door VTM-journaliste Julie Colpaert en start om 16uur.

Tickets kosten in voorverkoop 8euro, aan de deur kost het 2euro meer. Kinderen kunnen binnen tegen 4euro.

www.den-optimist.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio