Groen noemt houding CD&V over doortrekkersterrein hypocriet

ROESELARE - De gemeenteraad keurde maandagavond het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) goed. Veel kritiek van de oppositie kwam er niet op het plan. Heikele punten zoals de inplanting van een crematorium en van een doortrekkersterrein voor woonwagengebruikers werden dan ook uit het GRS geschrapt.

Vooral dat laatste schoot bij Groen in het verkeerde keelgat. Filiep Bouckenooghe noemde de houding van CD&V ronduit hypocriet.

‘De provincie West-Vlaanderen dringt via gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V) al lang bij de centrumsteden aan om zo'n terrein te voorzien, maar nu de man zelf kandidaat-burgemeester is in Brugge is het opeens toch niet meer zo belangrijk', merkt Bouckenooghe op. Hij geeft ook provincieraadslid André Debruyne uit Roeselare een veeg uit de pan, omdat hij handtekeningen verzamelde tegen de plannen om het terrein vlak voor zijn deur op de hoek van de Ring en de Diksmuidsesteenweg te voorzien.

Prestigeproject

De jongerenafdeling van CD&V en SP.A zijn tevreden dat het stadsbestuur een polyvalente ruimte, met fuifzaal, wil inrichten op de GLS-site in de Beversesteenweg. En al ligt de koopprijs een heel stuk onder de schatting van de Regie der Gebouwen, de oppositie noemt de aankoop van het gebouw toch ‘het zoveelste prestigeproject'.

‘We hebben helemaal geen zicht op wat de inrichting van de zaal en de bodemsanering zullen kosten', zegt Geert Messiaen (Open VLD), die het over een verkiezingsstunt van de meerderheid had.

Intussen blijft burgemeester Luc Martens bij de Vlaamse overheid ijveren voor een rechtstreekse treinverbinding tussen Roeselare en Gent-Brussel. Nu moeten treinreizigers eerst een ommetje maken via Kortrijk of Lichtervelde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio