GEVECHTSPORTEN

Antwerpse atleten uitermate succesvol op internationale tornooien

Antwerpse atleten uitermate succesvol op internationale tornooien

De Antwerpse joe-jitsoe-delegatie presteerde sterk in Hamburg.if

ANTWERPEN - De Antwerpse atleten keerden beladen met medailles naar huis. In joe-jitsoe trokken Jean Vanhaeverbeke en Leon Verbraeken met hun poulains naar Hamburg, terwijl de judoka's van Berchemnaar Luc Van Nuffel in Coïmbra aan de slag gingen.

'Op een van de sterkst bezette juniorentornooien van het jaar met deelnemers uit zeventien landen', zegt de coach van de Antwerpse judoka's over zijn verblijf in de Portugese kunststad. 'Onze judoka's verzamelden er punten om met een goede ranking te beginnen aan het EK later dit jaar in Lommel. Ze hebben daarvoor dertien tornooien en Coïmbra was het eerste. In de categorie onder 90 kg deden zeventien concurrenten mee.'

Van Nuffels zoon, Dylan, won het goud. Gert Maes behaalde zilver in een deelnemersveld van 23 concurrenten. Beide atleten van Antwerpen United staan zesde op de EJU-ranglijst. Steven van de Poel (Brasschaat) werd negende. 'Het resultaat van veel trainingsarbeid en discipline, ondanks de combinatie van studies en sport', concludeert Van Nuffel.

De Antwerpse Wendy Driesen behaalde in het Hamburg Open Joe-Jitsoe goud in de fighting-categorie -62 kg. 'Een goede voorbereiding om met succes haar wereldtitel te verdedigen in november', meent haar trainer Leon Verbraeken. Ook goud voor de Zandvlietse broers Jordi en Jarho Michielsen in het duo-systeem. Verder nog zilver voor Ekerenaar Yaron Guns (fighting -77kg) en brons voor Berchemnaar Louis Cloots (fighting -55kg) en voor de Hobokense zwaargewicht Mimoun Essoubhi.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio