Zesde Izegem Zomert wordt een ‘best of...'

IZEGEM - Het programma voor de zesde editie van Izegem Zomert, het tweejaarlijkse gratis stadsfestival, is rond. Opvallend is dat namen die in het verleden al het podium op de Grote Markt beklommen, weer op de affiche prijken.

‘Izegem Zomert bestaat tien jaar, daarom creëerden we een soort van ‘best of', verduidelijken Bart Dewitte, Geerwin Vandekerckhove en Ineke Vermeulen namens de organisatie.

Het festival vindt plaats van 16 tot en met 19 augustus. Wendy Van Wanten, Dirk van Vooren en Patrick Onzia komen langs op de seniorennammidag op 16 augustus. Een dag later mag iedereen meezingen tijdens het schlagerfestival met Bart Kaell, Jo Vally, Laura Lynn en Willy Sommers. Op zaterdag 18 augustus worden de schlagers ingeruild voor pop- en wereldmuziek met The Eyes Breakers (de winnaars van Izepop), The Retired Punx, Jalila Waraba, Sherman, Daan en Buscemi. Een internationaal straattheaterfestival sluit Izegem Zomert op zondag af.

Nieuw bij deze editie is een openluchtcinema donderdagavond onder de centrumbrug. ‘Hieraan wordt een barbecue gekoppeld waar de deelnemers gevraagd worden zelf een stukje vlees mee te brengen. De organisatie maakt dat er aardappels en groenten zijn.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio