Wat verandert er in Vorst Nationaal

Overlast voor de buurt: bij elk concert zijn de straten nu afgezoomd met wildparkeerders. Een radicaal mobiliteitsplan moet er voor zorgen dat nog amper 20 procent van de bezoekers naar de site komt. Voor hen is er een ondergrondse parking. Dankzij een akkoord met de MIVB wordt de rest via een Fast people mover overgebracht. Daarvoor moet het leegstaande station Vorst-Oost opgeknapt worden.

Rock en sport en podium: tot dusver bracht Vorst Nationaal honderd rockactiviteiten per jaar. Dat aantal blijft op hetzelfde peil. Daarbovenop komen er podiumevenementen zoals musical, opera, familievoorstellingen, circus en ballet. Sportwedstrijden met uitzonderlijk veel publiek (Europese wedstrijden) worden in de grote zaal betwist.

Integratie in de buurt: nu is de rocktempel alleen vlak voor een concert toegankelijk. In de toekomst moet er dag in dag uit iets te beleven vallen. Er komen restaurants en winkels, een kinderdagverblijf en opnamestudio's voor jonge muzikanten.

Overlast voor de buurt: het geluidsvolume is behoorlijk onder controle. Aan de grondtrillingen moet nog iets gedaan worden. Aan de VUB wordt een studie uitgevoerd op vlak van akoestiek en vibratie-controle.

Tewerkstelling: met zijn nieuwe functies en ruimere toegankelijkheid creëert Vorst Nationaal tot tweehonderd banen extra. Momenteel werken er 150 mensen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio