Zomerweer zorgt voor enorme opkomst in binnenstad

Autoloze zondag en Live in Hasselt groot succes

Autoloze zondag en Live in Hasselt groot succes

De 20-jarige Hanne Demulder uit Lummen was de snelste tijdens de Stiletto Run.kvds Foto: © kvds

HASSELT - Een recordaantal mensen heeft de verkeersvrije binnenstad van Hasselt bezocht. Het gratis festival 'Live in Hasselt' lokte ongeveer 60.000 mensen en op zondag was de kleine ring drukbezet met fietsers en wandelaars.

Met meer dan 18podia en 30 bands is Live in Hasselt het op een na grootste festival in Hasselt. Jaarlijks komen er ongeveer zo'n 50.000bezoekers naar het evenement, maar dit jaar werd het record gebroken met bijna 60.000bezoekers.Op het programma stond een perfecte mix van nationale artiesten, lokale helden en verrassend nieuw talent.

Op zondag organiseerde het stadsbestuur opnieuw de autoloze zondag waarbij de Groene Boulevard voor een keer eigendom was voor wandelaars en fietsers. 'Het thema van deze autovrije zondag is omRINGd door stilte', zegt schepen van Verkeer Rob Beenders (SP.A). 'Wij willen mensen laten ervaren hoe vredig onze stad kan zijn, zonder al dat verkeer. Tussen 11 en 19uur konden de bezoekers vrij fietsen, wandelen of steppen.'

De stilte op de Groene Boulevard moest enkel even wijken voor de jaarlijkse Stiletto Run. Ongeveer vijftig moedige namen dames deel aan deze wedstrijd waarbij een afstand van 300 meter om ter snelst afgewerkt moest worden.Niets bijzonders op het eerste zicht, maar de dames moesten het parcours afleggen op pumps met een hak van minimum 9centimeter hoog en maximum 1,5 centimeter breed.

De 20-jarige Hanne Demulder uit Lummen was de snelste en haalde het in de finale van Caroline Rutten en Annelies Meyskes. De winnares ontving een schoenenbon van La Bottega ter waarde van 1.500 euro.Daarnaast kreeg de best geklede deelneemster een designeroutfit van Stijn Helsen ter waarde van 750 euro.Er kan op Facebook ook gestemd worden voor de best geklede deelneemster via:www.facebook.com/Belmodo.tv.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio