Hoogste restaurant van Vlaanderen in Toren van Braem biedt uniek panorama

Tafelen op 72 meter hoog

Tafelen op 72 meter hoog

Foto: © Pol De Wilde

BOOM - Op de achttiende verdieping van de Flash Design Tower, in Boom beter bekend als de 'Toren van Braem' langs de A12, opende restaurant Flash Lounge de deuren. Je tafelt er letterlijk op 72 meter hoogte.

'We zijn het hoogst gelegen restaurant in Vlaanderen', zegt Patrick Van Passel van Immo Flash, eigenaar van de woontoren. 'Wie hier tafelt of aan de bar zit, ziet tot de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal in Antwerpen en het Atomium in Brussel.'

De woontoren langs de A12 werd in 1972 gebouwd en kreeg de naam van de bekende Antwerpse architect Renaat Braem (1910-2001). Die tekende ook de politietoren aan de Oudaan in Antwerpen. De sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek verkocht de woontoren in 2007. De tachtig kleine appartementjes werden omgebouwd tot veertig luxueuze lofts en penthouses op de hoogste verdiepingen.

Helemaal bovenaan ligt het restaurant. 'Hier kan en mag iedereen tafelen. We hebben, zowel voor de lunch als voor het diner, een driegangenmenu voor 25 euro. Enkel een hoofdgerecht kost 15 euro. Maar eten hoeft niet. Ook om gewoon een koffie, een cola of een pint te drinken aan de bar, is iedereen welkom', benadrukt Patrick Van Passel. De bar blijft doorlopend open. Op zaterdag en zondag kan het restaurant afgehuurd worden voor privéfeesten of evenementen.

'Wie een glas wijn drinkt, betaalt 12 euro kurkgeld plus het bedrag dat de fles daadwerkelijk aan de leverancier heeft gekost. En wie de 12 euro kurkgeld betaalt, mag zelfs een eigen fles wijn van thuis meebrengen.' 'De voorbereidingen gebeuren in de keuken op de kelderverdieping. Alleen de afwerking van de gerechten gebeurt in de kleine keuken op de achttiende verdieping', zegt chef-kok Marc Goovaerts.

Een luchtje scheppen kan op het terras op de 23ste verdieping van de toren. 'Misschien kan daar, tijdens de zomermaanden, ook in openlucht getafeld worden', oppert Patrick Van Passel nog.

Restaurant Flash Lounge, Flash Design Tower, Antwerpsestraat 441 (A12 Antwerpen-Brussel), Boom. Info: www.flashlounge.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio