Schepen Kris Kenis stapt in huwelijksbootje

Schepen Kris Kenis stapt in huwelijksbootje

Schepen Kris Kenis trouwde met zijn Nancy. vw Foto: © Neel Vermeiren

BRECHT - Schepen Kris Kenis (CD&V) is in het huwelijksbootje gestapt met Nancy Oprins. Het was 28jaar geleden dat een lid van het schepencollege tijdens zijn ambt in het huwelijk trad.

De huwelijksplechtigheden van Brecht vinden opnieuw plaats in het oud-gemeentehuis aan de Gemeenteplaats. De trouwzaal is prachtig gerestaureerd. Kris Kenis hielp als schepen de restauratie mee realiseren. Zijn naam prijkt op de herdenkingsplaat. 'Het doet wel iets om te mogen trouwen in een gebouw waar je je naam kan lezen. Nee, we hebben niet gewacht tot deze trouwzaal werd gerealiseerd. We wonen al wel anderhalf jaar samen, maar we willen met dit huwelijk laten zien dat we als koppel echt voor elkaar kiezen', zegt de bruidegom. Burgemeester Luc Aerts (CD&V) en schepen Annemie Van Dijck (CD&V) verbonden Kris en Nancy in de echt.

Het was van 1984 geleden dat een lid van het schepencollege tijdens zijn ambtsperiode in het huwelijk trad. Toen werd schepen Jos Janssens door schepen Frans Stijnen in de echt verbonden. 'En Jos Janssens is daarna burgemeester geworden. Dat opent voor jou misschien perspectieven', grapte burgemeester Aerts. Kris en Nancy zijn beiden afkomstig van Sint-Lenaarts. Nancy (28) is er actief bij het Jeugd Rode Kruis en ze is voorzitster van de jeugdraad. Kris (33) was actief bij de KLJ, speelt toneel bij Vertoli en is vendelzwaaier bij de Sint-Jorisgilde. Hij is schepen van Verkeer en Mobiliteit, Milieu en Tewerkstelling.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio