Laatste editie moet topper worden

Music for Life keert terug naar zijn roots

LEUVEN - Het glazen huis van radiozender Studio Brussel komt na drie jaar opnieuw naar Leuven, al is het maar voor enkele dagen, en voor de allerlaatste keer. Van 17 tot 19 december strijkt het solidariteitsfeest neer op het Martelarenplein.

Voor de eerste Music For Life in 2006 opteerde Studio Brussel al voor studentenstad Leuven.

Dat viel zo goed mee, dat er ook in 2007 een glazen huis werd geplaatst op het Martelarenplein. Niet verwonderlijk, want op dat plein is er dag en nacht leven. Overdag passeren er een heleboel pendelaars, 's nachts zakten de studenten af naar daar om de presentatoren non-stop te zien uitzenden.

Gent en Antwerpen

Maar in 2008 en 2009 werd de radiostudio verplaatst naar Gent om meer Oost- en West-Vlamingen bij de actie te betrekken.

Vorig jaar was Antwerpen gaststad.

Het zesde glazen huis, rond het thema diarree, wordt meteen ook het laatste, om te kunnen eindigen op een hoogtepunt. Daarom toert het glazen huis dit jaar langs de drie steden waar het in het verleden al neerstreek. Zowel Leuven, Gent als Antwerpen zijn dus bij de gelukkigen. Leuven mag de spits afbijten van 17 tot 19 december.

Van 19 tot 21 december komt Gent aan de buurt en van 21 tot 23 december Antwerpen.

Bij de beleidsmakers kwam de datum van de bekendmaking enigszins als een verrassing, omdat er pas deze week wordt vergaderd over de praktische kant van de zaak.

Martelarenplein

Is er bijvoorbeeld wel plaats genoeg op het Martelarenplein, nu het station wordt verbouwd? Dat moet nog even afgetoetst worden. Maar het nieuws wordt vreugdevol onthaald.

Een glazen huis op een van je pleinen brengt je stad verschillende dagen lang dag én nacht in de belangstelling.

Ook de handelaars zien een derde Music for Life zitten.

‘Een derde keer het glazen huis hier op het plein? Dat zou fantastisch zijn', klinkt het bij Maurice Vanderauwera, zaakvoerder van Café Sport en voorzitter van Handelaars Station Leuven.

Acties verzinnen

‘Ik vreesde dat wij ons deel al gehad hadden en dat de organisatoren nu richting Limburg zouden trekken. Nu kunnen we beginnen met acties te verzinnen.'

Music for Life bracht met haar eerste editie in Leuven 2.705.156 euro in het laatje om landmijnen te bestrijden. In 2007 werd daar nog een smak bijgedaan voor drinkbaar water en stond de teller op 3.353.568 euro. De bedragen groeiden daarna elk jaar aan. Zo werd vorig jaar in Antwerpen maar liefst 5.020.747 euro opgehaald.

Welke presentatoren er dit jaar in het huis wonen, wordt pas op 28 november bekendgemaakt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio