Body Shop na vijf jaar terug in Brugge

Body Shop na vijf jaar terug in Brugge

Frank Merckx en Manon Derveaux in hun Body Shop.mvn Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - Na vijf jaar is er weer een Body Shop in Brugge, meer bepaald aan de Zuidzandstraat. De winkel zal gerund worden door Frank Merckx en Manon Derveaux.

Aan de Zuidzandstraat , vlak tegen het kruispunt met de Zilverstraat, opende de nieuwe vestiging van The Body Shop. De winkel is terug na een onderbreking van vijf jaar. Het was zangeres Elisa Helewaut die destijds met The Body Shop startte aan de Zuidzandstraat. Uiteindelijk koos ze er voor om de samenwerking met The Body Shop stop te zetten en te starten met een decoratiezaak, de Ark van Zarrren, waar ze zich beter bij voelde.

Nu is The Body Shop terug in Brugge door toedoen van de ondernemers Frank Merckx en Manon Derveaux. Frank runde reeds eerder The Body Shop in Mechelen waar hij de nodige ervaring opdeed. Uiteindelijk belandde hij aan de kust waar hij Manon, die zelfstandig pedicure was, leerde kennen. Samen runnen ze reeds tien jaar The Body Shop in Oostende naast de badmodewinkel Banana Moon.

'Het moest bijzonder snel gaan want op 1oktober konden wij pas beginnen te verbouwen. We hebben de winkel gekocht van Odette Verhaeghe die hier jarenlang antiek verkocht. Om haar toe te laten nog alles uit te verkopen en te verhuizen hadden wij de datum van 1oktober vooropgesteld. In drie weken was de winkel klaar. Zaterdag konden de klanten zien hoe we met het milieu rekening hielden: onze vloer van gerecycled marmer, gebruik van henneptextiel en hout met een FSC-keurmerk', vertelt Frank Merckx.

Jaarlijks wordt oprichtster Anita Roddick herdacht op net deze openingsdag.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio