Ruilverkaveling terug naar gouverneur

MOERBEKE-WAAS - De gemeente keurde de ruilovereenkomst voor de percelen naast gemeentelijke basisschool De Vlinderdreef en de sportvelden aan de Hospicestraat goed.

De gouverneur schorste de verkoop van de sportvelden aan de Hospicestraat vorige maand na een klacht van oppositiepartij ANDERS. Een procedurefout lag aan de basis van die schorsing. De oppervlakte en de prijs van het terrein werden niet officieel geschat, maar ‘ongeveer' berekend door het gemeentebestuur.

Die berekening gebeurde nu objectief en werd voorgelegd op de gemeenteraad. Hoewel de oppositie niet akkoord ging omdat ze de berekeningen niet op voorhand kon inzien, werd de ruilovereenkomst toch goedgekeurd. Die nieuwe goedkeuring wordt opgestuurd naar de gouverneur. ‘Binnen de twee maanden verwachten we een antwoord', vertelt burgemeester Filip Marin (Open VLD).

Als dat positief is, en de oppositie geen bezwaren indient, kan de gemeentelijke basisschool De Vlinderdreef in de Drongendreef uitbreiden en worden de sportvelden aan de Hospicestraat verkocht. ‘Mijn grootste zorg is dat de firma met wie we de overeenkomst hebben, afhaakt.'

De oppositie ziet die sportvelden liever niet verloren gaan, omwille van de maatschappelijke waarde. ‘Ze zijn een parel voor de gemeente', meent Erik Verschraegen van oppositiepartij Anders.

De burgemeester heeft daar een andere mening over. ‘Er zijn al vijf terreinen. Het terrein behouden betekent dat de gemeente 157 euro per inwoner moet ophoesten. Dat is toch erg veel als je weet dat we zonder kunnen?'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio