Protesttocht Fietsersbond gaat richting Tielrode

Protesttocht Fietsersbond gaat richting Tielrode

Ronny De Keyzer bij de gevaarlijke putten in het fietspad. kuv Foto: © Kurt Vermeir

TEMSE - De Fietsersbond stelt de slechte staat van het fietspad in de Heymanstraat in Tielrode in de kijker. De heraanleg laat nog een jaar op zich wachten.

Tijdens de gemeenteraad vroeg oppositieraadslid Ronny De Keyzer (SP.A) wanneer het fiets - en voetpad in de Heymanstraat hersteld wordt.

Levensgevaarlijk

'Het fietspad verkeert op bepaalde plaatsen werkelijk in een erbarmelijke staat', weet De Keyzer, als bewoner van de straat. 'Het gevolg zijn levensgevaarlijke toestanden, waarbij fietsers op bepaalde plaatsen plots de rijweg oprijden om het slechte fietspad te vermijden.'

Enkele jaren geleden werd aangekondigd dat naast de fietspaden en voetpaden ook de parkeerstroken tussen de rijweg en het fietspad vernieuwd zouden worden.

Protesttocht

Om de problemen in Tielrode in de kijker te plaatsen rijdt de Fietsersbond van Temse voor zijn maandelijkse protesttocht vandaag richting Durmegemeente.

'We vragen aandacht voor de veiligheid van de fietsers in de Burgemeester Achiel Heymanstraat', aldus Bert De Laet van de Fietsersbond.

Milieuwerkgroep Ons Streven inventariseerde vorig jaar de problemen voor zwakke weggebruikers in Tielrode.

'Het fietspad is niet alleen in slechte staat , het wordt ook zeer regelmatig gebruikt als verlengstuk van de parkeerstrook', weet Gert Hooftman van Ons Streven. 'Hierdoor wordt de ruimte voor de fietsers niet alleen beperkt, de fietsers worden ook tot in de goot en de gevaarlijke rioolroosters gedwongen.'

Voor de heraanleg van fiets - en voetpaden langs de verbindingsweg tussen Temse en Elversele moet men wel nog wat geduld oefenen.

'De werken in de Heymanstraat staan gepland na de werken in de Gentstraat en de St-Jozefstraat die binnenkort beginnen', aldus Freddy Verbeke (CD&V), schepen van Openbare Werken. 'De aannemer heeft daar driehonderd werkdagen om de straten in het nieuw te steken. Dit wil zeggen dat, als alles meezit,de werken in de Heymanstraat aanvangen in het najaar van 2011.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio