WUITENS- WAARDIGHEDEN

HAMME - Tijdens de ludieke zitting van zaterdag 2april om 17.30uur in zaal Den Bond ontvangt prins RobbyI de gemeentelijke sleutel.

Olivier De Malsche wordt tijdens die zitting gehuldigd voor zijn tienjarig lidmaatschap van de Prinsengilde en Aalstenaar Koen Van Acker is tien jaar lid van de jury.

Hoogtepunt van de 55steWuitensfeesten is natuurlijk de cavalcade op zondag 3april met deelname van uitsluitend carnavalsgroepen uit Groot-Hamme. De publiciteitskaravaan vertrekt om 13.30uur in de Evangeliestraat en de Vuurkruisenlaan. Omstreeks 14.30uur trekt de Wuitenscavalcade zich op gang vanuit de Nijverheidsstraat en de Vooruitgangstraat. De slotshow vindt plaats op het Marktplein.

De groepen worden dit jaar gejureerd door Urbain Kiekepoos, Pierre en Koen Van Acker van het carnavalscomité uit Aalst, Wim Van Damme en Firmin Lenssens uit Dendermonde, Marie-Rose Moernaut, Annie Buytens en Dirk Mettepenningen van het carnaval Temse, kunstenaars Filip Vercammen en Yves Malfliet en Urbain Schreyen van reclamebureau Kreas.

De bekendmaking van de uitslag van de wedstrijd voor grote groepen en kleinere actuele groepen vindt om 20.30uur plaats in de carnavalstent op het terrein van voetbalclub VW Hamme aan de Sportpleinstraat.

Aan de kindercarnavalsstoet op maandag, met vertrek om 14.15uur op het Tweebruggenplein, nemen ongeveer 1.500kinderen en leerkrachten deel van de plaatselijke basisscholen. Die zetten op een ludieke manier hun schooljaarthema in de verf voor een massa belangstellenden in de Hamse centrumstraten.

55ste Wuitensfeesten van 2 t.e.m. 5april in Hamme. Info: www.wuitensfeesten.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio