Jeroen Van Goethem loopt stage bij Wuitenscomité

wj Foto: © Jan Van de Velde

HAMME - Voor Jeroen Van Goethem worden de 55ste Wuitensfeesten heel speciaal, want hij vervoegt het organisatiecomité als stagiair.

‘Ik had zin om veel dichter bij het carnavalsgebeuren te staan en me echt in te zetten voor de organisatie van de Wuitensfeesten', motiveert Jeroen zijn sollicitatie. ‘Ik kijk er dan ook enorm naar uit om de carnavalsdriedaagse vanuit een andere invalshoek te kunnen beleven. Ik heb altijd opgekeken naar de mensen van het Wuitenscomité omdat zij heel wat inspanningen leveren voor de rijke Hamse carnavalstraditie. Ten onrechte hebben buitenstaanders de indruk dat de organisatoren in hun mooie slipjas protocollair meelopen met de stoet en zich vooral bezig houden met de kroegentochten. In mijn korte stageperiode heb ik kunnen merken dat lid zijn van het Wuitenscomité heel wat meer inhoudt. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de bezoeken aan sponsors, meters en peters, de opstelling van het organigram voor de prins en zijn gevolg of de verkoop van programmaboekjes. En dan spreek ik nog niet over de aanmaak van de Versleten Wuiten en de organisatie van de prinsaanstelling, de ludieke zitting en de bekendmaking van de uitslag. Daarnaast is er ook nog de grote kinderstoet op maandag. Dus mijn respect voor het Wuitenscomité is nog groter geworden'.

Jeroen is geen groentje in het carnavalswereldje. ‘Ik ben een carnavalist in hart en nieren en was vijf jaar geleden kandidaat-prins. Als jonge knaap was ik de laatste jeugdprins van Hamme', besluit Wuiten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio