Champagne voor goed doel was laatste wens

Champagne voor goed doel was laatste wens

Rotary Tessenderlo houdt een benefietactie samen met Marieke Vervoort.pbvm Foto: © Paul Van Moll

TESSENDERLO - Rotary Tessenderlo houdt op zondag 21 november een ruilbeurs van champagnecapsules en -etiketten ten voordele van de vzw Able2Sport.

De vzw Able2Sport heeft de volledige steun van Marieke Vervoort, een rolstoelatlete die in 2007 nog deelnam aan de Iron Man in Hawaï. Marieke is zeer sportief aangelegd: ze doet aan basket, diepzeeduiken, zwemmen en triatlon. Sinds 2000 zit ze in een rolstoel als gevolg van een zeldzame spierziekte. Haar doorzettingsvermogen blijkt in het boek Wielemie, dat verscheen bij Houtekiet. In 2006 werd zij wereldkampioene kwarttriatlon handcycle. Op VTM werd zij in Trots van Vlaanderen uitgeroepen tot 'Doorzetter van het jaar'.

Op de beurs worden duizend flessen verkocht van het champagnehuis Château Lourdeaux in Epernay (20euro per fles) met een gepersonaliseerde capsule en etiket. 'Het was de droom van mijn in maart overleden man Roger Porters om een dergelijke beurs te organiseren en de opbrengst te schenken aan een goed doel', zegt weduwe Marie-Louise Meert, die medeorganisator is. 'Mijn man was een verwoed verzamelaar van champagnecapsules. Roger ging ook graag naar ruilbeurzen.'

De ruilbeurs heeft plaats op zondag 21 november van 9 tot 18uur in buurthuis De Kriekel in Schoot en de toegang is gratis. Ook niet-ruilers zijn welkom. Zij kunnen altijd een fles champagne kopen of een hapje eten. De opbrengst gaat naar Able2Sport, een vzw die andersvalide atleten wil helpen om hun extra kosten te betalen. Meer info via mlpmeert@telenet.be of Marie-Louise Meert: 0476-63.03.93.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio