Na het afscheid van topchef Johan Deboeverie trok zaakvoerder Ivan De Keyser drie nieuwe topchefs aan om de workshops en kookdemo's te leiden. Ivan: 'Naast Philippe Van Gele, zijn Fréderic Decruyenaere (ex Comme Chez Soi) en Peter Vereecke (ex Pierre Pour les Amis) onze nieuwe Breydelchefs. Breydelchef Philippe Van Gele (51), voormalig chef in restaurant Nenuphar in Afsnee, mocht de nieuwe kooksessies starten voor een gezelschap kooklustige gasten uit Gavere, Ename, Zingem, Oudenaarde en Buggenhout. Samen bereidden zij een viergangenmenu met skrei, Breydelham, kwartels, Breydelspek en sabayon, geparfumeerd met eau-de-vie van peren.'

Philippe Van Gele kwam na hotelschool Ter Duinen in Koksijde in de zaak Nenuphar van zijn ouders en grootouders terecht. Hij werd in 1989 eerste sommelier van België. Een jaar geleden sloot hij zijn zaak en liet die over aan 't Patijntje uit Gent. De nieuwe Breydelchefs leiden nu de Breydelworkshops in april en mei. Ook Piet Huysentruyt, Tom Caubergs en Felix Alen duiken regelmatig op bij Breydel als gastchefs. Wie een van de kooksessies wil meemaken, surft naarwww.kokenmetbreydel.be.

Meer foto's op www.nieuwsblad.be/gavere  en www.breydel.be  

www.kokenmetbreydel.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio