Burgemeesters en schepenen trainen voor politieke aflossingkoers

Burgemeesters en schepenen trainen voor politieke aflossingkoers

Burgemeester Latoir werd vorig jaar tweede. hls Foto: © Herman Laneau

LEDE - In de rand van de 20ste Memorial Buyle (genoemd naar de stichter Leon Buyle van Vlierzele Sportief) heeft zaterdag om 18 uur de Celebrity Run plaats, een politieke aflossingskoers waaraan zes gemeenten deelnemen.

De aflossingkoers van 4 X 100 meter is de opvolger van de Burgemeesterloop, die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd door Vlierzele Sportief.

Zeven burgemeesters namen toen aan de loop deel en Kenneth Taylor van Wichelen werd winnaar. Dit jaar trekken de organisatoren de loopwedstrijd open naar de gemeentebesturen. Ploegjes van vier mandatarissen verdedigen hun gemeente.

Sint-Lievens-Houtem is er alleszins al klaar voor. Burgemeester Lieven Latoir (NH) krijgt het gezelschap van sportschepen Jo Vermeulen (NH) en van gemeenteraadsleden Johan De Winter (CD&V) en Christiaan De Keyser (Open VLD). 'We hebben al flink wat getraind', zegt burgemeester Latoir. 'Of dat onze prestaties vooruithelpt zullen we zaterdag weten, maar we hopen door voldoende training de kans op blessures te verminderen.'

Vorig jaar liepen de meeste burgemeesters ongetraind en velen onder ons, waaronder ikzelf, liepen spierverrekkingen op.

Erpe-Mere geeft forfait. 'Ik ben volop aan het trainen voor de fietsbeklimming van de Alpencols en een snelle loopkoers zou een ramp kunnen betekenen voor mijn conditie. Ik vond tot op heden helaas geen plaatsvervangers.

In Lede gaat het OCMW-bestuur een ploegje vormen. De burgemeester kan niet deelnemen omdat hij zaterdag aan tafel zit van een van de zeven trouwfeesten die op zijn zomeragenda staan. De gemeenten Wetteren, Berlare en Oosterzele hebben intussen ook hun deelname bevestigd.

De Memoiral Buyle, een van 's lands grootste atletiekwedstrijden met tal van bekende atleten zoals Jonathan Borleé en Kristof Beyens, start zaterdag om 13.30 u. Toegang 5 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio