CD&V Kuurne stelt jonge lijst voor

CD&V Kuurne stelt jonge lijst voor

Als eerste partij in Kuurne heeft CD&V haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar.eva Foto: © credit

KUURNE - De CD&V van Kuurne trekt naar de kiezer met meer dan de helft nieuwkomers en zes jongeren, van wie twee achttienjarigen. Dat maakte eerste schepen en lijsttrekker Francis Benoit bekend tijdens de voorstelling van de lijst in fitnesscentrum Easy Fit.

CD&V heeft als eerste Kuurnse partij haar lijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Uitgerekend op de 'Dag van de arbeid' werden de 23 kandidaten vanop de spinningfiets voorgesteld. De ploeg, met een gemiddelde leeftijd van 41jaar, kwam net terug van twee dagen 'programmabezinning'.

In aanwezigheid van onder meer de burgemeesters van de buurgemeenten Stefaan Declerck, Rita Beyaert, Carine Dewaele en Yves Vercruysse en Vlaams minister Hilde Crevits stelde lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Francis Benoit naar eigen zeggen zijn frisse, faire maar felle ploeg voor. Met de slogan 'Klaar voor Kuurne' zal de partij de komende maanden campagne voeren.

Schepen Ann Messelier staat als tweede, gevolgd door Johan Schietgat(3), Hilde Vanhauwaert(4), Robbe Bleuze(5), Jan Deprez(6), Veerle Hellyn(7), Kaat Debruyne(8), Nicolas Moreau(9), Evelien Vanhaverbeke(10), Chris Delneste(11), Bert Deroo(12), Justien Deprez(13), Lysanne Vanpoucke(14), die pas volgende week achttien wordt, Stephanie Slabynck(15), Isabelle Messely(16), Corry Deltour(17), nog altijd bekend van het tv-programma De mol, Geert Blomme(18), Marc Plets(19), Jessy Vercruysse(20), José Mahieu(21), Eddy Handsame(22) en Etienne Vancoppenolle(23).

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio