Zet verpleegkundige van Sint-Camillus wapen tegen het hoofd

Ex-rechter in de cel na dronken wapenvertoon

DE PINTE / GENT - Gewezen onderzoeks- en politierechter Thierry De Reghel uit De Pinte is opgesloten in de cel nadat hij vorige donderdag in dronken toestand een verpleegkundige van de psychiatrische instelling Sint-Camillus met een wapen bedreigde.

Niet alle rechters zijn onkreukbaar. In de jaren zeventig verscheen de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers zelfs voor het assisenhof en nu is ook zijn collega Thierry De Reghel (58) in de cel beland.

De man viel donderdagnamiddag in dronken toestand het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Camillus in Sint-Denijs-Westrem binnen en eiste onmiddellijk opgenomen te worden.

Omdat de arts die hem in het verleden al behandeld heeft, hem niet meteen kon te woord staan, zette hij een verpleegkundige in een wachtlokaal een wapen tegen het hoofd.

De opgeroepen arts slaagde er uiteindelijk in de ex-rechter het wapen afhandig te maken en de man te overtuigen zich over te geven aan de politie.

Gisteren werd de aanhouding van Thierry De Reghel gehandhaafd.

Achtervolging

Het is niet de eerste keer dat de ex-onderzoeksrechter door het lint gaat. In de jaren negentig kreeg hij al meerdere veroordelingen voor rijden onder invloed, vluchtmisdrijf, het negeren van een stoplicht en snelheidsovertredingen.

Toen hij in september 2001 door de politie werd achtervolgd tot aan zijn huis in De Pinte en daar een van de inspecteurs bedreigde met een luchtdrukgeweer, diende hij zelf zijn carrière de definitieve genadeslag toe.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio