Achtervolgers gaan voor record

Op de tweede wedstrijddag komen de ploegenachtervolgers Dominique Cornu, Kenny De Ketele, Ingmar De Poortere en Tim Mertens op de baan met één groot doel: het Belgisch record (4'11''900) moet voor de bijl.

Een licht verkouden Steve Schets rijdt deze namiddag de reeksen scratch. De Vlaams-Brabander gaat voor een plaats bij de beste acht.

,,In beide onderdelen kan het alle kanten uit'', zegt een nerveuze pistecoach Michel Vaarten. ,,De ploegenachtervolgers klokten op training steeds scherpere tijden. Dat laat het beste verhopen. Steve is in staat om voor de verrassing te zorgen. Deze keer mag hij echter niet te lichtzinnig met de krachten omspringen. Meedoen voor de prijzen is zijn uitdaging.''(fdg)

Programma vrijdag: 10.00 uur: Dominique Cornu, Kenny De Ketele, Ingmar De Poortere en Tim Mertens (reeksen ploegenachtervolging); 15.10 uur: Steve Schets (reeksen scratch); 20.00 uur: Dominique Cornu, Kenny De Ketele, Ingmar De Poortere en Tim Mertens (indien ze zich plaatsen bij de beste vier); 21.05 uur: Steve Schets (finale scratch).

TV: Live op Eurosport van 20.45 tot 21.30Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.