Trackballon gescheurd door slechte weer

GENT - De heliumballon ‘The Castle of Vooruit', hét uithangbord van Track, wordt momenteel gerestaureerd in Engeland. Het kunstwerk raakte beschadigd door het slechte weer van de afgelopen weken.

De site van de Waalse Krook ziet er weer behoorlijk kaal uit. De gigantische Heliumballon ‘The Castle of Vooruit' die de site opfleurde in het kader van Track werd noodgedwongen neergehaald.

‘De naden van de ballon waren blijkbaar niet opgewassen tegen het slechte weer van de voorbije weken. Daardoor zaten er scheurtjes in de ballon. Hij liep langzaam leeg', zegt Eline Verbauwhede van Track. ‘We hebben hem neergehaald en naar Engeland getransporteerd. Daar wordt hij gerestaureerd door een gespecialiseerde firma.' Als alles goed gaat, hangt de ballon er in de loop van volgende week terug.

Ondertussen moeten de bezoekers het zonder hét uithangbord van Track stellen. ‘Natuurlijk is dat jammer. Maar de bezoekers hebben nog veel moois om te bekijken. Ze moeten dan maar eens terugkomen voor de ballon', lacht Verbauwhede.

The Castle of Vooruit is een werk van Ahmet Öðüt, dat een zwevende rots voorstelt. Het werk verwijst naar een schilderij van Magritte: Le château de Pyrénées. Het geheimzinnige kasteeltje op de top heeft de kunstenaar vervangen door een replica van de Vooruit.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio